Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2009 05:05 - АЕЦ - удобната тема!
Автор: nikolatashev Категория: Политика   
Прочетен: 445 Коментари: 1 Гласове:
0



                                          Съвсем на скоро нашата страна беше поставена пред сериозно изпитание - кризата с доставките на газ. Криза, за пречиняването на която нашата страна нямаше никаква вина, но се оказа най - големия губещ. И какво направи нашето правителство? Ами как какво, това което най - добре прави - избяга от отговорност. Интересен е обаче начина по който го направи - като измести темата! Просто всички в един хор, започнаха да говорят за АЕЦ - Козлодуй и отварянето на трети и четвърти блок, на централата. Само че господа министри, не това беше темата! Тя беше друга - това, че сте ни поставили в пълна енергийна зависимост от един доставчик - Русия. Това, че няма никакъв контрол дали ТЕЦ - овете раполагат със запаси на газ и мазут. Това, че всички ние мръзнахме!
                                          Проблемът беше липсата на газ, а не на ток, но нали вие трябваше за пореден път да отклоните вниманието на електората, от пълната ви невъзможност да се справяте с управленските си задължения. И как го направихте, като се опитахте да ни убедите, че като пуснем реакторите и всичко ще се оправи. Да ама не, както казваше едно време големия журналист Петко Бучров. Збравихте да споменете, че дори да пуснете реакторите, според прослувутия чл.36 от предпресъединителния ни договор, то това ще е изванредна мярка и ще трае докато трае кризата, след което реакторите ще бъдат затворени отнво. Забравихте да кажете на българското общество, че горивото за реакторите можем да си доставим пак от същия доствачик - Русия, което естествено показва за поерден пут нашата пълна енергийна зависмост от бибшия Голям брат! Всъщност колко ли е бивш - май не е! Забравихте също да кажете, че ако пуснем реакторите, ще трябва да върнем 500 милиона евро не Европейския съюз, които сме взели за компенсация. Вярвате ли, че като пуснем отново трети и четвърти блок на АЕЦ - Козлодуй, ще ги избем - не разбира се, че няма. Защото тези два реактора, както и първи и втори, за които заговориха от Атака, са малки реактори, които трудно ще прозиведат толкова енергия, че в близките 30 години да избием тези 500 милиона! А защо никой не споменава, че в АЕЦ - а има две неизползавани площатки за големи реактори, като пети и шести блок и че спокойно можем да купим два такива и те да заработят, което, ще бъде и по - евтино, а и пари няма да връщаме. Е вместо това хвърляме милярди, за АЕЦ - Белене, която ще има само два малки реактора. Да но това не го казвате на храта. Защо? Ами защото въобще нямате намерение да отваряте никакви реактори. Просто АЕЦ беше удобната тема, с която да отклоните вниманието от собствената си неспособност да защитавате българските интереси и да реагирате адекватно в моменти на криза като тази!
                                         Ето кризата отмина и постепено спрятхте да говорите за отварянето на блоковете, за да заговорите за това при следващата криза! Само, че все някога народа ще се свести и тези евтини трикове няма да минават. А ако все пак имате някъква съвест започнете веднага да търсите алтернативни енергийни доставчици както на газ, така и на петрол и на ядрено гориво, защото иначе винаги ще си останем Малкото братче, което слушка дори когато му кажат да се хвърли през моста. Но какво ли ви интересува това вас?! Не ви засяга, защото сте на власт, само с една единствена цел, да окардете всичко, коеото може да се окраде! Иван Костов бил крадец - той е като начинаещо цигане джепчийче, в сравнеие с вас! А какво ще правите ако ви хванат - ами лесно е : "Спокойно ще пуснем АЕЦ - а!". Но не забравяйте господа управляващи, старата приказка за стомната! Веднъж с АЕЦ ще мине, втори път, ще мине, ама внимаваите на третия път, да не ви измете гнева на иначе толкова кроткия електорат! И ако през 1997г. ви се размина, може този път това да е края ви!

                                         



Тагове:   АЕЦ,


Гласувай:
0



1. анонимен - Интересный Женский форум
24.10.2012 19:32
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=2803">женский сайт</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. http://www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolatashev
Категория: Политика
Прочетен: 15040
Постинги: 4
Коментари: 19
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930